skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Yardforce X-serie X60i robotmaaier mesjes

Alle robotmaaier mesjes geschikt voor de Yardforce X-serie X60i staan in onderstaande lijst. De robotmaaier maakt gebruik van 3 mesjes die bevestigd zijn aan één maaiblok onder de robotmaaier. De Yardforce robotmaaier mesjes zorgen voor een optimaal maairesultaat. Door het vaak maaien slijten de mesjes vanzelf. Wanneer de mesjes bot of versleten zijn moeten ze alle 3 tegelijk vervangen worden.

Yardforce X-serie X60i robotmaaier mesjes onderhouden

De Yardforce X-serie X60i heeft een ingebouwd systeem dat er voor zorgt dat de mesjes vanzelf inklappen wanneer ze in contact komen met steentjes of takjes. Dit is een extra stukje veiligheid en houdt de mesjes langer scherp. Wij raden echter wel aan om het gazon zo veel mogelijk vrij te houden van kleine obstakels. Zo voorkomt u dat de steentjes tegen de onderkant van de robotmaaier ketsen en de mesjes alsnog beschadigen. Door het langdurig maaien worden de mesjes van Yardforce vanzelf bot en een bot mesje kan uw gazon beschadigen of zelfs breken.

Het vervangen van de Yardforce mesjes

Versleten en beschadigde mesjes moeten vervangen worden. Afhankelijk van de staat van uw gazon moeten deze mesjes om de twee of drie maanden vervangen worden. Voordat u de robotmaaier mesjes van de Yardforce X-serie X60i gaat vervangen moet u er voor zorgen dat de robotmaaier uit staat en dat u handschoenen draagt. Alle messen sets worden geleverd met bijbehorende schroefjes. Met een schroevendraaier draait u de oude mesjes los en bevestigt u de nieuwe mesjes met de nieuwe schroefjes. In de handleiding van uw Yardforce robotmaaier staat alles uitgelegd over het vervangen van de mesjes.

Verschillende soorten robotmaaier mesjes

Wij hebben metalen mesjes in ons assortiment, maar ook titanium mesjes. De titanium mesjes zijn een stuk sterker en gaan dus langer mee. De stalen mesjes zijn de standaard mesjes en gaan ongeveer twee maanden mee. De titanium mesjes zijn steviger en gaan tot wel drie maanden mee. De verkrijgbare sets zijn in verschillende aantallen te vinden. Zo hebben we kleine sets van drie mesjes tot grotere sets van 90 mesjes. Door deze grote aantallen heeft u meteen genoeg mesjes ter vervanging liggen.