Perimeterdraad reparatie sets voor Yardforce

Op deze pagina vind u alle perimeterdraad reparatie sets voor Yardforce en een perimeterdraad kabel tester voor het snel lokaliseren van kabelbreuken. De perimeterdraad reparatie sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kleine, middel en grote reparatie sets. In alle reparatie sets zit een combinatie van draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.
Show Filters

Toont alle 4 resultaten

De draad voor de Yardforce robotmaaier is kapot

Als de Yardforce stopt met maaien door een storing in het perimeterdraad dan ligt dit meestal aan een breuk in het draad of door kortsluiting. Om de plaats van het probleem te lokaliseren kun je gebruik maken van een perimeterdraad kabel tester. Met een kabel tester volg je het signaal tot waar de breuk begint. Zo vind u snel de locatie van de kabelbreuk en weet u direct waar u de draad moet repareren. U kunt dit ook handmatig proberen te vinden, loop in dat geval het hele perimeterdraad handmatig na op beschadigingen en breuken.

Het Yardforce perimeterdraad repareren

U weet nu waar het probleem zit. Nu kunt u beginnen aan de oplossing. De oude draad met de breuk moet eerst verwijderd worden. U hoeft niet het hele perimeterdraad te verwijderen, slechts het deel waar de breuk zit. Knip hieromheen voldoende marge weg zodat u zeker weet dat u de hele breuk weghaalt. De nieuwe draad word neergelegd op de plek van de oude, net weggeknipte, draad. Knip de juiste lengte van het nieuwe draad af. Gebruik de draadverbinder blokjes om de oude en de nieuwe draad aan elkaar te verbinden. Druk het blauwe gedeelte van het blokje dicht. Zo zit de verbinding stevig vast en is deze tevens waterdicht. Zet als laatste de draad vast aan de grond met de speciale haringen. Zo blijft de draad weer netjes en strak op het gazon liggen.