Perimeterdraad reparatie sets voor Garden feelings

Onderstaand vindt u alle perimeterdraad reparatie sets voor Garden feelings robotmaaiers van de Aldi. Tevens vindt u hier ook een kabel tester, deze spoort eenvoudig en snel een breuk in uw perimeterdraad op. De perimeterdraad reparatie sets zijn verkrijgbaar in klein, middel of groot formaat. Alle sets zijn samengesteld uit perimeterdraad, draadpennen en draadverbinders.

De inhoud van de reparatie sets:

Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Het perimeterdraad is kapot gegaan of gebroken

Stopt uw Garden feelings robotmaaier met maaien door een storing in het perimeterdraad? Dan ligt het meestal aan kortsluiting of een breuk in de draad. Om de breuk te lokaliseren kunt u gebruik maken van een kabel tester. Dit is een apparaatje dat aangesloten wordt aan het uiteinde van het perimeterdraad. Vervolgens kunt u met het traceergedeelte de draad volgen. Zodra het geluidssignaal wegvalt heeft u de breuk gevonden. U kunt de breuk ook handmatig opsporen, in dat geval moet u de gehele draad handmatig controleren op breuken of beschadigingen.

Het perimeterdraad repareren

Nu de oorzaak van het probleem gevonden is kunt u beginnen aan de reparatie. De oude en kapotte draad moet eerst verwijderd worden. U kunt deze er tussenuit knippen met een tangetje. Knip de draad ruim weg zodat u de gehele breuk vervangt. Vervolgens knipt u een nieuw stuk draad af wat op de plek komt van de oude draad. Om dit los stuk draad met de oude draad te verbinden gebruikt u de draadverbinders. U steekt de uiteindes van een oude en een nieuwe draad in een blokje en drukt het blauwe gedeelte in tot dit vast zit. Er is nu een nieuwe verbinding gemaakt tussen de twee losse kabels. deze verbinding is tevens watervast. Doe dit voor beide uiteindes van de nieuwe draad. Allerlaatst zet u het perimeterdraad vast in de grond met behulp van de draadpennen. Door elke vijftig centimeter een draadpen in de grond te steken blijft de draad mooi strak liggen. In bochten heeft u meer draadpennen nodig.