skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Gratis verzenden NL+BE
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad universeel

Universeel perimeterdraad wordt ook wel universeel grensdraad of universeel begrenzingsdraad genoemd. Het wordt gebruikt om de maaigrenzen voor de robotmaaier aan te geven. Door het perimeterdraad vanuit het basisstation van de robotmaaier langs de randen van het gazon te plaatsen. Weet de robotmaaier middels een signaal dat door de draad gestuurd wordt vanuit het basisstation, waar het wel en niet mag maaien.

Universeel perimeterdraad is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 200 meter en 500 meter.

Wat is universeel perimeterdraad

Universeel perimeterdraad word langs de rand van het gazon aangelegd. De draad word in het gazon vastgezet met draadpennen. Dit zijn speciale haringen waarmee de kabel in de grond vast gezet wordt. Het basisstation van de robotmaaier stuurt een signaal door de kabel. Dit signaal word door de robotmaaier gedetecteerd als het dichtbij de draad rijd. Door dit signaal weet de robotmaaier dat het de maaigrens heeft bereikt en gaat het een andere kant op maaien.

Het maaigebied aanpassen, verlengen

U past de tuin aan en nu veranderd het maaigebied, wat nu? Wanneer je perimeterdraad wilt verlegen om een groter maaigebied te maken. Of heb je bloemen geplant en mag de maaier hier juist niet maaien? Dan zul je dit moeten aangeven met perimeterdraad. Met behulp van nieuw perimeterdraad, draadverbinders en draadpennen kun je het gebied gemakkelijk vergroten, verkleinen, of delen uit de maaizone verwijderen. Hoe je dit precies het beste aanlegt verschilt per robotmaaier. Raadpleeg daarom de handleiding van uw robotmaaier.