Perimeterdraad reparatie sets voor Mowox

Op deze pagina vindt u alle perimeterdraad reparatie sets voor Mowox en een perimeterdraad kabel tester om snel kabelbreuken te lokaliseren. De perimeterdraad reparatie sets zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo hebben wij deze sets in de maten klein, middel en groot. Deze sets bevatten een combinatie van nieuwe perimeterdraad, draadpennen en draadverbinders.

De inhoud van de reparatie sets:

• Klein: 4 draadverbinders, 5 meter kabel en 10 draadpennen.
• Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 meter draadpennen.
• Groot: 8 draadverbinders, 20 meter kabel en 40 draadpennen.

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Lokaliseren van de kabelbreuk

Wanneer de perimeterdraad een kabelbreuk heeft kan de robotmaaier van Mowox niet meer maaien. Daarom moet de perimeterdraad gerepareerd worden. Het lokaliseren van een kabelbreuk in de perimeterdraad kan op verschillende manieren gedaan worden. U kunt de kabelbreuk handmatig achterhalen. Dat doet u door bij het basisstation te beginnen en de perimeterdraad rond uw gazon te controleren op breuken, beschadigingen en kortsluiting. Dit kost echter veel tijd om te doen. Om dit op een snellere manier te doen raden wij aan om de perimeterdraad kabel tester te gebruiken. De kabel tester zorgt er voor dat u sneller de kabelbreuk kan lokaliseren door de perimeterdraad te scannen op beschadigingen. Wanneer u de kabelbreuk heeft gevonden is het tijd om de perimeterdraad te repareren met het speciale gereedschap van de perimeterdraad reparatie sets voor Mowox.

Het vervangen van de perimeterdraad

Hoe kunt u de perimeterdraad zorgvuldig vervangen? Met de perimeterdraad reparatie sets voor Mowox heeft u dit snel gedaan. Om de reparatie op gang te laten komen moet u allereerst de oude draad er tussenuit knippen. Zorg er voor dat u ruim rondom de kabelbreuk knipt. Hierdoor zorgt u ervoor dat u de gehele breuk heeft meegepakt. U moet daarna het oude deel met een nieuw stuk draad vervangen. De uiteindes van de perimeterdraad worden met elkaar verbonden door de draadverbinders. Een draadverbinder is een blokje dat metalen plaatjes en een speciale gel bevat. Door de uiteindes van de draden met dit blokje te verbinden word er een verbinding gemaakt tussen de twee draden. Deze verbinding is waterdicht dankzij het blauwe gedeelte van het blokje. Wanneer alles is gerepareerd kunt u de draad weer vastzetten met draadpennen.