skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Gratis verzenden NL+BE
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad voor Viking imow

Perimeterdraad voor Viking imow wordt gebruikt voor het aanleggen, aanpassen of uitbreiden van de maaizones voor de imow. De draad is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Het station van de robotmaaier stuurt een signaal door de kabel heen. Dit signaal wordt opgepakt door de imow, zo weet de imow dat het een andere kant op moet gaan maaien omdat de grens bereikt is.

Het perimeterdraad wordt elke vijftig centimeter vast gezet met een draadpen. Vervolgens worden de kabels met elkaar verbonden met behulp van draadverbinders.

Perimeterdraad voor Viking imow

Om de grenzen van het maaigebied aan te geven word perimeterdraad voor Viking imow gebruikt. Er wordt vanuit het laadstation van de imow een signaal door de draad gestuurd. Dit signaal geeft aan de robotmaaier aan dat het niet verder mag maaien wanneer deze in de buurt komt. De imow draait dan een andere kant op om daar verder te maaien. Het is dus belangrijk dat het perimeterdraad goed aangelegd wordt.

De aanleg van perimeterdraad

Hoe u perimeterdraad het beste aanlegt voor uw imow vindt u terug in de handleiding van uw robotmaaier. De draad wordt aan de randen van het gazon gelegd en loopt in lussen om eventuele bloemperken heen. De uiteindes van de draad worden aangesloten op het basisstation van de robotmaaier. U kunt de draad bovengronds aanleggen en de draad vastzetten met draadpennen. Of u kunt de draad ingraven. Het voordeel van het bovengronds aanleggen is dat u de draad gemakkelijk kunt verwijderen, aanpassen of repareren wanneer nodig.

Het maaigebied vergroten, verkleinen of aanpassen

Gaat u het maaigebied vergroten, verkleinen of aanpassen? Dan moet u het perimeterdraad hiervoor verleggen. U kunt gemakkelijk de oude draad doorknippen en hier nieuwe draad op aansluiten met behulp van draadverbinders.

Draadpennen en draadverbinders

Draadpennen
Draadpennen zijn speciale haken waarmee perimeterdraad in de grond vast gezet wordt. Elke vijftig centimeter plaatst u een draadpen, in de bochten heeft u er meer nodig om de bocht strak aan te kunnen leggen. Draadpennen worden ook wel haringen of grondhaken genoemd.
Draadverbinders
Hiermee sluit u twee losse draden aan elkaar aan. Ze worden ook wel koppelstukken of connectors genoemd.