Robotmaaier installatie sets voor Ferrex

Robotmaaier installatie sets voor Ferrex zijn ideaal voor het aanleggen van een maaigebied voor uw Ferrex robotmaaier. De installatie sets bestaan uit een combinatie van draadverbinders, perimeterdraad en draadpennen. De sets zijn verkrijgbaar in verschillende groottes.

Inhoud robotmaaier installatie sets voor Ferrex:

Klein: 2 draadverbinders, 100 meter perimeterdraad en 200 draadpennen
Middel: 4 draadverbinders, 150 meter perimeterdraad en 300 draadpennen
Groot: 6 draadverbinders, 250 meter perimeterdraad en 500 draadpennen
Extra groot: 8 draadverbinders, 500 meter perimeterdraad en 1000 draadpennen

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Installatie sets

Installatie sets bevatten genoeg draad, draadpennen en draadverbinders om een nieuw maaigebied aan te kunnen leggen of om een bestaand gebied uit te kunnen breiden. Het is gemakkelijk zelf aan te leggen. Hoe dit precies werkt voor uw Ferrex robotmaaier, vindt u terug in de handleiding van het apparaat.

Perimeterdraad voor Ferrex robotmaaiers

Het perimeterdraad voor Ferrex robotmaaiers zorgt ervoor dat de robotmaaier blijft rijden. De robotmaaier heeft een signaal nodig om te kunnen maaien. Dit signaal wordt vanuit het basisstation van de Ferrex door de draad gestuurd. Dit signaal geeft de maaigrenzen aan tot waar de robotmaaier mag maaien. Valt dit signaal weg dan stopt de robotmaaier met maaien. Met het perimeterdraad uit deze set legt u gemakkelijk zelf zo een maaizone aan of kunt u een bestaande maaizone uitbreiden.

Draadpennen en draadverbinders

Draadpennen en draadverbinders zijn een hulpmiddel om perimeterdraad goed aan te kunnen leggen. De draadverbinders gebruikt u als u het perimeterdraad aan wilt sluiten op een bestaande maaizone. Net zoals bij een reparatie sluit u de uiteinde van de oude en nieuwe draad aan in de draadverbinders. Vervolgens drukt u het blauwe gedeelte goed naar binnen toe zodat de draad vastklikt in het blokje. Dit vormt een waterdichte en sterke verbinding tussen de twee losse draden. Het signaal wordt nu weer doorgegeven, ook door de nieuwe draad. Met de bijgeleverde draadpennen fixeert u de draad in de grond. Zo voorkomt u dat de draad gaat schuiven en u hier overheen kunt struikelen, of dat de robotmaaier de draad kapot maait.