Perimeterdraad reparatie sets voor Ferrex

Onderstaand vindt u alle perimeterdraad reparatie sets voor Ferrex robotmaaiers. De reparatie sets zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Elke set bestaat uit draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter draad en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter draad en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter draad en 40 draadpennen.
Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Gebroken perimeterdraad voor Ferrex

Stopt uw Ferrex robotmaaier ineens met maaien en ligt dit aan het perimeterdraad? Dan is de kans groot dat er een breuk in de kabel zit. Deze kabelbreuk is gemakkelijk op te sporen met behulp van een perimeterdraad kabel tester. U sluit de draad hier op aan en volgt vervolgens met de tracer van de tester de kabel. Wanneer het signaal verloren gaat zult u dit aan de tester zien. Hier zit de kabelbreuk en moet de draad gerepareerd worden. U kunt de breuk ook handmatig opsporen, hiervoor moet u de gehele draad handmatig doorlopen. Meestal ontstaan deze breuken door het trekken aan de kabel of dat deze doorgestoken wordt met een schep of hark.

Het perimeterdraad repareren

Nu bekend is waar de breuk zit kunt u met de reparatie set de draad zelf repareren. De reparatie set wordt geleverd inclusief draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad. U knipt eenvoudig de oude draad, waar de breuk in zit, er tussenuit. Vervolgens plaatst u een nieuw stuk draad, houdt er rekening mee dat deze langer moet zijn dan het oude en verwijderde stuk. Met draadverbinders verbindt u namelijk de oude en de nieuwe draad bij elkaar. U steekt de draad met de uiteindes in de draadverbinder en drukt de draadverbinder dicht. Omdat de openingen van de draadverbinder aan dezelfde kant zitten moet de draad langer zijn dan de oude, om deze te kunnen verbinden via de draadverbinder. Na het repareren zet u de draad vast met bijgeleverde draadpennen. Zo blijft de draad netjes op het gazon liggen.