Perimeterdraad reparatie sets voor Central Park

Onderstaand vindt u de perimeterdraad reparatie sets voor Central Park en een perimeterdraad kabeltester, voor het opsporen van draadbreuk. De reparatie sets bestaan uit draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad en zijn verkrijgbaar in een klein, middel en groot formaat.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.
Show Filters

Toont alle 4 resultaten

De kabelbreuk opsporen

Als de robotmaaier niet meer wil maaien en een foutmelding geeft, dan is de kans groot dat het perimeterdraad stuk is. De maaier vindt dan geen signaal meer dat door het basisstation wordt uitgestuurd. Is dit het geval? Dan moet de draad gerepareerd worden. Met een kabel tester voor perimeterdraad kunt u gemakkelijk de plek van de kabelbreuk opsporen, zo hoeft u niet handmatig de gehele kabel te controleren.

Het perimeterdraad repareren

Zodra u de plaats van de breuk gevonden heeft dan kan het repareren beginnen. U kunt het oude en kapotte stuk van de kabel er tussenuit halen door deze weg te knippen met een tang. Vervolgens plaatst u een nieuw stuk draad op deze plek. U kunt nu met de draadverbinders de draden weer met elkaar verbinden. U steek een uiteinde van het oude en van het nieuwe draad in de verbinder, en drukt deze dicht met het blauw deel van de verbinder. U maakt zo een watervaste verbinding en verbind de kabels aan elkaar. Zet de draad vervolgens vast met draadpennen en uw maaier kan weer ongestoord verder maaien.