skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Yardforce R800 EASY

Alle Yardforce R800 EASY robotmaaier mesjes die geschikt zijn voor deze machine staan in onderstaande lijst. Deze robotmaaier word ook verkocht door de Aldi onder de naam Garden feelings R800 EASY. De robotmaaier maakt gebruik van drie messen die gelijktijdig ronddraaien. Deze messen zijn gemakkelijk zelf te vervangen. Door de messen tijdig te vervangen voorkomt u dat deze breken of het gazon beschadigen.

Wij hebben messen sets van massief staal en titanium. De messen van staal gaan gemiddeld twee maanden mee en zijn iets goedkoper dan de titanium variant. De titanium robotmaaier mesjes blijven langer scherp en zijn steviger. Ze gaan dan ook gemiddeld drie maanden mee voor ze vervangen moeten worden.

Yardforce R800 EASY robotmaaier mesjes

Door goede en scherpe mesjes te gebruiken krijgt u een veel beter maairesultaat. Door scherpe messen te gebruiken wordt het gras gelijkmatig gemaaid en heeft u geen uitstekende grassprieten. Daarnaast kunnen botte messen het gazon beschadigen. Grassprieten kunnen achter de botte delen van het mes blijven haken waardoor deze uit het gazon getrokken worden. Dit kan kale plekken in het gazon veroorzaken. Daarnaast kunnen de messen sneller breken wanneer ze slijten en bot zijn. Wanneer deze breken tijdens het maaien dan blijven de scherpe delen van het mes in het gazon achter, wat gevaarlijk kan zijn.

Het vervangen van de mesjes

De mesjes zijn gemakkelijk zelf te vervangen met behulp van een schroevendraaier. Onze messensets worden geleverd met bijbehorende schroefjes. Zo kunt u altijd de schroefjes en de mesjes gelijktijdig vervangen. Hoe de mesjes precies vervangen worden kunt u terugvinden in de handleiding van uw robotmaaier.

Een optimaal maairesultaat

Voor een optimaal maairesultaat is het aan te raden om elke twee a drie maanden de messen te vervangen. Zijn de mesjes eerder bot of gebroken? dan kan het zijn dat u deze vaker moet vervangen. Hoe vaak de mesjes vervangen moeten worden is namelijk ook afhankelijk van de grootte van uw gazon en hoe vaak de robotmaaier maait. Wij hebben verschillende grootte sets. Zo hebben wij sets van drie mesjes maar ook van 90 mesjes.