skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Gratis verzenden NL+BE
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad voor McCulloch

Wanneer u perimeterdraad te kort komt bij het aanleggen van de maaizones voor uw McCulloch robotmaaier, kunt u dit eenvoudig oplossen door extra perimeterdraad te kopen. De extra draad wordt ook gebruikt wanneer u op een later moment de tuin aanpast en daardoor de maaizone moet aanpassen. De perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers is in verschillende lengtes verkrijgbaar.

• 100 meter McCulloch perimeterdraad
• 150 meter McCulloch perimeterdraad
• 250 meter McCulloch perimeterdraad
• 500 meter McCulloch perimeterdraad

Om uw bestaande maaizone aan te sluiten op de nieuwe draad heeft u ook kabelverbinders nodig om de draad aan elkaar te verbinden en draadpennen om de draad vast te zetten wanneer u de draad niet ingraaft.

De perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers

De perimeterdraad zorgt ervoor dat de McCulloch weet waar hij moet rijden. Deze draad zit verbonden met het laadstation van de robotmaaier. Het laadstation zend een signaal door de draad, die vervolgens opgepikt wordt door de robot grasmaaier. Dit signaal geeft aan dat de grens van het maaigebied bereikt is, en dat de maaier hier niet verder kan, Hierdoor gaat de robotmaaier een andere kant op maaien. Het is dus belangrijk om uw bloemen, planten, vijver en andere obstakels af te schermen met perimeterdraad, om te voorkomen dat de McCulloch robotmaaier hier overheen rijdt.

Hoe wordt de perimeterdraad van een robotmaaier gelegd?

De perimeterdraad aanleggen kan op verschillende manieren gedaan worden. Meestal word de draad op het gazon gelegd en om de 50cm vastgezet met behulp van speciale draadpennen. Na enige tijd verdwijnt deze draad in het gazon en zie je deze niet meer liggen.
Soms word de draad ook ingegraven in het gazon, dit wordt meestal gedaan als het gazon zo nu en dan geverticuteerd word. Om beschadiging aan de perimeterdraad te voorkomen word deze ingegraven op gemiddeld 5-10 cm diepte.

Perimeterdraad om obstakels heen leggen?

Wanneer u perimeterdraad aan gaat leggen, moet u rekening houden met eventuele obstakels in de tuin, zoals boomwortels, bloemperken, planten etc. U moet deze gebieden dan uitsluiten van het maaigebied, om te voorkomen dat de McCulloch er overheen rijdt. Met de perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers legt u dit eenvoudig aan. Er zijn diverse manieren om obstakels uit te sluiten van het maaigebied. Kijk in de handleiding of op de website om te zien hoe dit voor uw McCulloch werkt.

Een extra zone aanleggen

Naast de maaizone die je al hebt aangelegd met de perimeterdraad, is het ook mogelijk om extra zones aan te leggen. Vaak wordt een tuin in delen verdeeld. Een stuk gras, terras en weer gras bijvoorbeeld. De meeste robotmaaiers kunnen tegenwoordig meerdere zones maaien, wanneer deze door een straatje met elkaar verbonden zijn kan de robotmaaier er meestal zelf heenrijden. Legt u een losse zone aan, bijvoorbeeld in de voortuin, dan zult u de robotmaaier handmatig in de zone moeten plaatsen. Bekijk voor de zekerheid de website of handleiding van uw McCulloch robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robotmaaier werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders
Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd.
- Draadpennen
Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier.
Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.