skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Gratis verzenden NL+BE
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad voor Florabest

Gaat u verhuizen en neemt u de Florabest robotmaaier mee? Of heeft u uw tuin veranderd en komt u perimeterdraad te kort? Dan kunt u eenvoudig uw zones uitbreiden, kapotte delen van de maaizone vervangen of een nieuwe draad aanleggen met perimeterdraad voor Florabest robotmaaiers. Perimeterdraad wordt ook wel begrenzingsdraad of grensdraad genoemd.

Deze extra perimeterdraad voor uw Florabest robot grasmaaier is verkrijgbaar in verschillende lengtes.

• Florabest 100 meter perimeterdraad
• Florabest 150 meter perimeterdraad
• Florabest 250 meter perimeterdraad
• Florabest 500 meter perimeterdraad

Er zijn ook verbindingsstukjes verkrijgbaar om extra draad aan te sluiten op uw al aangelegde draad, dit zijn kabelverbinders. Met grondpennen kunt u de draad vastzetten in de grond zodat deze niet verschuift. Wij raden aan om elke 50 cm de draad vast te zetten met een grondpen.

Hoe werkt de perimeterdraad voor de Florabest robot grasmaaier?

Een robotmaaier vindt zijn weg door het aanleggen van een perimeterdraad. Vanaf het laadstation wordt een signaal afgegeven door deze draad, dit signaal wordt opgevangen door de robotmaaier. Hierdoor weet de maaier dat hij de grens van het maaigebied bereikt heeft en gaat deze een andere kant op maaien.

Hoe wordt de perimeterdraad van de Florabest maairobot aangelegd?

In de meeste gevallen wordt de draad op het gazon gelegd en met speciale draadpennen vastgezet. Na verloopt van tijd verdwijnt de draad in het gazon en is deze niet meer zichtbaar. Wanneer u het gras af en toe wilt verticuteren dan is het verstandig om de perimeterdraad in te graven. Zodat deze niet beschadigd door het verticuteren. Meestal gebeurd dit op een diepte van 5 tot 10 centimeter. Afhankelijk van de diepte van de verticuteermachine of hark.

Perimeterdraad om obstakels heen leggen?

Heeft u bloemen of planten staan of uitstekende boomwortels waar de robotmaaier niet tegenaan mag komen? Dan zul je dit met de Florabest perimeterdraad moeten afbakenen vanaf de rand van de maaizone. Er zijn verschillende manieren om een obstakel buiten het maaiveld te houden, dit hangt af van de situatie en de robotmaaier. Raadpleeg de handleiding of website van de robotmaaier om te zien hoe dit voor de Florabest robotmaaier werkt.

Een extra maaizone maken

De meeste robotmaaiers kunnen naast de standaard zone, ook andere zones maaien. Zoals bijvoorbeeld de voortuin of een ander stuk gras. Het uitbreiden van deze zones doet u gemakkelijk met extra perimeterdraad. Door een smal straatje met het perimeterdraad te leggen kan de robotmaaier zelf zijn weg vinden naar de tweede zone, mits het straatje een gelijke ondergrond heeft. Als er geen verbinding is tussen de twee zones dan zult u de robotmaaier handmatig moeten verplaatsen, en kan deze ook niet zelfstandig zijn weg terug vinden naar het laadstation. Raadpleeg de handleiding of website van uw robotmaaier om te zien hoe dit voor uw Florabest maairobot werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders
Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd.
- Draadpennen
Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier.
Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd. Deze extra benodigdheden kunt u eenvoudig bijbestellen wanneer u perimeterdraad besteld.