LandXcape LX992 robotmaaier mesjes

De robotmaaier van LandXcape maakt gebruik van 3 ronddraaiende mesjes die verbonden zijn aan het maaiblok. Deze 3 robotmaaier mesjes hebben samen een maaibreedte van 18 centimeter en leveren goede maairesultaten. De LandXcape LX992 robotmaaier mesjes zijn van 0,6 mm massief staal en hebben snijvlakken aan beide kanten, zowel onder als boven. Robotmaaier mesjes moeten scherp blijven om goede maairesultaten te kunnen leveren. Echter raden wij aan om de mesjes niet te slijpen, omdat deze al dun zijn en kans hebben om te breken bij slijpen. Houdt uw gazon vrij van kleine obstakels en vervang de mesjes wanneer ze oud en versleten zijn.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Optimale maairesultaten

Botte robotmaaier mesjes maaien het gras niet goed en leveren geen goede maairesultaten. De mesjes worden bot na langdurig maaien of doordat ze frequent in contact komen met kleine obstakels. Denk hierbij aan kiezels of takjes. Botte mesjes trekken het gras met zich mee waardoor er lelijke plekken in het gazon ontstaan. Het is belangrijk om de robotmaaier met regelmaat te controleren op vuil en botte mesjes. Wij raden aan om de LandXcape LX992 robotmaaier mesjes maandelijks te controleren, zodat de performance van de robotmaaier consistent blijft. Wij raden aan om de robotmaaier uit te zetten en om handschoenen te dragen voordat u met een controle begint. Verwijder het vuil dat zich onder de robotmaaier bevindt en maak ook het basisstation schoon zodat de robotmaaier makkelijk zijn weg terug kan vinden.

De LandXcape robotmaaier mesjes omwisselen

De robotmaaier mesjes moeten regelmatig vervangen worden om de goede maairesultaten te waarborgen. De standaard mesjes zijn van massief staal en moeten ongeveer elke 2 maanden vervangen worden. We hebben ook titanium gecoate mesjes die een stuk sterker zijn en ongeveer 3 maanden mee gaan. Voor de beste maairesultaten moet u kijken naar de mesjes van Skarp. De mesjes van Skarp zijn titanium gecoat, maar zijn van de beste kwaliteit. Het omwisselen van de maaimesjes is gemakkelijk zelf te doen. De 3 mesjes zijn met schroefjes bevestigd aan het maaiblok en moeten gezamenlijk vervangen worden. De schroefjes moeten ook vervangen worden door een nieuwe set en worden bijgeleverd bij bestelling van nieuwe robotmaaier mesjes.