skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

LandXcape LX991 robotmaaier mesjes

De LandXcape LX991 robotmaaier mesjes leveren perfecte maairesultaten voor uw gazon. De robotmaaier van LandXcape gebruikt 3 mesjes die samen het gras goed maaien. Robotmaaier mesjes moeten scherp blijven om het gazon goed te kunnen maaien, daarom is het belangrijk om de robotmaaier maandelijks te onderhouden en de mesjes te vervangen wanneer dat nodig is. Een vuile robotmaaier maait het gras niet goed en kan zijn weg naar het basisstation moeilijker terug vinden.
Ook moeten botte mesjes zo snel mogelijk vervangen worden. Botte robotmaaier mesjes maaien het gras niet goed en kunnen zelfs het gazon beschadigen. Het is daarom belangrijk om de mesjes tijdig om te wisselen.

Het omwisselen van de robotmaaier mesjes

Het verwisselen van de robotmaaier mesjes is gemakkelijk en snel gedaan. Denk er wel aan om handschoenen te gebruiken en om de robotmaaier uit te zetten. De 3 LandXcape LX991 robotmaaier mesjes zijn met kleine schroefjes verbonden aan een maaikop onder de robotmaaier. Gebruik een schroevendraaier om de robotmaaier mesjes te demonteren en ze dan te vervangen voor nieuwe mesjes en schroefjes. Afhankelijk van welke mesjes u gebruikt, moeten ze om de 2-3 maanden vervangen worden. Kleine steentjes of takjes in uw gazon kunnen in contact komen met de robotmaaier mesjes, waardoor ze sneller gaan slijten. Verwijder deze kleine obstakels om verdere slijtage te voorkomen.

Onderhouden van de robotmaaier

De robotmaaier vereist ook een stukje onderhoud om goede maairesultaten te kunnen blijven leveren. Wij raden aan om de robotmaaier maandelijks te controleren. Let bij de controle vooral op opgehoopt vuil onder de robotmaaier. Opgehoopt vuil ontstaat bij langdurig maaien en leidt tot het onevenredig maaien van uw gazon. Bij een maandelijkse controle geldt ook: draag handschoenen en zorg dat de robotmaaier uit staat. Het basisstation kan uiteindelijk ook vuil raken, waardoor de robotmaaier moeilijk zijn weg terug kan vinden. Verwijder eventuele grasresten of modder die op het basisstation zit.