skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

LandXcape LX990 robotmaaier mesjes

Onderstaand is ons gehele assortiment van robotmaaier mesjes voor de LandXcape LX990 te vinden. Onder de robotmaaier zit een maaiblok met daaraan 3 robotmaaier mesjes gemonteerd. Deze 3 mesjes werken er samen aan om u een perfect maairesultaat te leveren. De mesjes moeten echter wel tijdig vervangen worden wanneer ze hieraan toe zijn. Botte mesjes maaien het gras niet goed en verslechteren de levensduur van uw robotmaaier. Wij raden aan om ze elke 2-3 maanden te vervangen, of eerder als ze te versleten zijn. Deze LandXcape LX990 robotmaaier mesjes zijn geschikt voor alle modellen van dit merk. Zo heeft u altijd de juiste robotmaaier mesjes in huis.

Een goed maairesultaat

Een goed maairesultaat is alleen mogelijk wanneer de robotmaaier mesjes scherp zijn. Botte mesjes trekken het gras met zich mee waardoor er lelijke plekken in het gazon ontstaan. De mesjes kunnen zelfs afbreken wanneer ze niet op tijd vervangen worden. Hierdoor kunnen stukjes metaal in uw gazon komen wat gevaarlijk is voor u en anderen. Vandaar dat het belangrijk is dat u de robotmaaier mesjes tijdig vervangt. Het vervangen van de robotmaaier mesjes is gemakkelijk zelf te doen. De mesjes zijn met kleine schroefjes verbonden aan één groot maaiblok onder de robotmaaier. U heeft dus een kleine schroevendraaier nodig om de mesjes los te maken. Nieuwe schroefjes zijn inbegrepen bij een bestelling van nieuwe LandXcape LX990 robotmaaier mesjes. De meeste robotmaaier mesjes gaan gemiddeld 2-3 maanden mee. Controleer maandelijks of er opgehoopt vuil tussen de mesjes zit. Opgehoopt vuil zorgt er voor dat het gazon onevenredig gemaaid wordt en de robotmaaier mesjes sneller slijten. Maak maandelijks de robotmaaier en het basisstation schoon om een goed maairesultaat te behouden.

De soorten robotmaaier mesjes voor LandXcape

Robotmaaier mesjes gaan gemiddeld 2-3 maanden mee, maar dit is afhankelijk van de staat van uw gazon en het soort mesje wat u heeft. Stalen mesjes zijn 0,6 mm dik en gaan ongeveer 2 maanden mee totdat ze vervangen moeten worden. Daarnaast heb je titanium gecoate mesjes. Deze mesjes hebben een titanium randje waardoor ze een stuk langer mee gaan, namelijk ongeveer 3 maanden lang. Als laatste hebben we de mesjes van Skarp. Dat zijn ook titanium gecoate mesjes, maar dan van de beste kwaliteit. De mesjes van Skarp gaan tot wel 2 keer zo lang mee als de normale mesjes. De levensduur van de mesjes zijn deels afhankelijk van de staat van het gazon. Een gazon vol met kleine kiezels en takjes is slecht en verkort de levensduur van de robotmaaier mesjes. Houdt uw gazon zo veel mogelijk vrij van dergelijke kleine obstakels om de levensduur van de mesjes te verlengen.