skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

LandXcape LX812i robotmaaier mesjes

De robotmaaier van LandXcape LX812i maakt gebruik van 3 maaimesjes die zich onder de robotmaaier bevinden. Deze mesjes zijn met kleine schroefjes bevestigd een het maaikop onder de robotmaaier. Het vervangen van de robotmaaier mesjes moet geregeld gedaan worden. Wij raden aan om maandelijks de mesjes te controleren op beschadigingen en op basis daarvan concluderen of ze vervangen moeten worden. Botte mesjes maaien het gras niet goed en hebben kans op breken wanneer ze te lang gebruikt worden. Dit is gevaarlijk voor u en anderen om u heen. Vervang daarom bijtijds de robotmaaier mesjes om de goede maairesultaten te waarborgen.

Mesjes van LandXcape vervangen

Het vervangen van de mesjes kunt u gemakkelijk zelf doen. In de handleiding van uw robotmaaier staat precies uitgelegd welke stappen u moet nemen bij het vervangen van de mesjes. Denk er aan om handschoenen te dragen, omdat de mesjes erg scherp kunnen zijn. Let er ook op dat de robotmaaier uit staat voordat u begint. Dit is om ongelukken te voorkomen. De mesjes zitten vast door middel van schroefjes. Deze schroefjes moet u losschroeven en daarna vervangen met een nieuwe set robotmaaier mesjes en schroefjes. De mesjes moeten alle 3 tegelijkertijd vervangen worden om een optimaal maairesultaat te behouden. Sommige robotmaaier mesjes gaan langer mee dan andere. Stalen robotmaaier mesjes gaan ongeveer 2 maanden mee, titanium gecoate mesjes ongeveer 3 maanden en mesjes van Skarp gaan wel 2 keer zo lang mee als normale mesjes.

Een optimaal maairesultaat

Langdurig maaien kan leiden tot opgehoopt vuil dat tussen de maaimessen terecht komt. Hierdoor kan de maaier niet goed meer maaien en dit zorgt voor een onevenredig gemaaid gazon en uitstekende grassprieten. Controleer daarom maandelijks op vuil onder de robotmaaier en maak dit schoon. Er kan ook regelmatig vuil op het basisstation terecht komen. Dit leidt ertoe dat de robotmaaier zijn weg moeilijk kan vinden naar het basisstation. Om er voor te zorgen dat uw robotmaaier goed zijn weg terug kan vinden naar het basisstation, is het verstanding om het basisstation goed schoon te houden. Een optimaal maairesultaat kan alleen wanneer de LandXcape LX812i robotmaaier mesjes scherp zijn. Mesjes kunnen bot worden doordat ze in contact komen met kleine steentjes en takjes in uw gazon. Wat het werk voor de robotmaaier gemakkelijk maakt is het verwijderen van deze kleine obstakels in uw gazon. Zo verlengt u de levensduur van de robotmaaier mesjes en behoudt u de goede maairesultaten.