LandXcape LX796 robotmaaier mesjes

Op deze pagina vindt u alle robotmaaier mesjes geschikt voor deze type robotmaaier. De robotmaaier maakt gebruik van 3 scherpe mesjes die aan beide kanten geslepen zijn, zowel boven als onder. Deze 3 mesjes zitten bevestigd aan het maaiblok onder de robotmaaier die er samen voor zorgen dat uw gazon evenredig gemaaid wordt. Robotmaaier mesjes moeten echter ook onderhouden worden. Wanneer mesjes bot worden, kunnen ze het gras niet goed meer maaien en trekken ze de grassprieten uit het gazon. Dit veroorzaakt lelijke plekken in uw gazon. Wij raden aan om de mesjes niet te slijpen, omdat de mesjes anders te dun worden en afbreken. Dit is gevaarlijk voor u en anderen om u heen. Vervang daarom tijdig uw botte robotmaaier mesjes voor Landxcape.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

De verschillende soorten robotmaaier mesjes

Wij hebben 3 soorten robotmaaier mesjes verkrijgbaar voor de robotmaaiers van LandXcape. Als eerste hebben we de normale stalen variant. Deze is van 0,6 mm massief staal en gaat gemiddeld 2 maanden mee totdat ze vervangen moeten worden. Daarnaast hebben we de titanium gecoate mesjes. Die zijn een stuk sterker dan de stalen mesjes en gaan gemiddeld 3 maanden mee. Als laatste hebben we de mesjes van Skarp. De mesjes van Skarp zijn ook titanium gecoat, maar zijn van de beste kwaliteit waardoor ze nóg langer meegaan. De staat van het gazon speelt ook een factor bij de levensduur van de LandXcape LX 796 robotmaaier mesjes. Wanneer de robotmaaier mesjes veel in aanraking komen met kleine steentjes en takjes, slijten ze sneller. Ze kunnen in zoverre slijten dat er zelfs kleine stukjes kunnen afbreken en in uw gazon kunnen komen. Dit is gevaarlijk voor u en anderen. Controleer daarom maandelijks de staat van de robotmaaier mesjes en vervang ze tijdig.

De mesjes vervangen

In de handleiding van uw robotmaaier van LandXcape staat precies uitgelegd hoe u de robotmaaier mesjes kunt vervangen. De robotmaaier mesjes zitten met kleine schroefjes bevestigd aan het maaiblok onder de robotmaaier en moeten dus met een kleine schroevendraaier losgedraaid worden. Zowel de mesjes als de schroefjes moeten vervangen worden. Nieuwe schroefjes worden geleverd bij bestelling van nieuwe maaimesjes. Vervang tijdig uw mesjes zodat uw gazon in optimale conditie blijft. De levensduur van de machine zelf wordt ook langer als de robotmaaier mesjes op tijd vervangen worden. Wij hebben de mesjes in verschillende aantallen verkrijgbaar. Namelijk in sets per 3, 6, 9, 18, 30, 60 en 90 stuks. Hoe meer mesjes u besteld, hoe goedkoper ze worden per stuk