Landxcape LX795 robotmaaier mesjes

De robotmaaiers van LandXcape gebruiken allemaal dezelfde robotmaaier mesjes, zodat u altijd de juiste mesjes in huis heeft liggen. De LandXcape mesjes zijn 0,6 mm dun en ontzettend scherp. Dit is nodig omdat scherpe mesjes uw gazon optimaal maaien. De scherpe mesjes zorgen ook voor een mulchfunctie. Dit betekent dat het gemaaide gras versnippert wordt en een gezonde voeding voor de bodem wordt. Botte mesjes maaien uw gazon niet goed. Botte robotmaaier mesjes worden veroorzaakt door lange maaiuren of door een slechte staat van het gazon. Controleer dus maandelijks of de mesjes bot en aan vervanging toe zijn. Bekijk hieronder voor alle mesjes geschikt voor dit model.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

De mesjes vervangen

De robotmaaier mesjes raken vanzelf beschadigd of bot. Dit komt doordat de mesjes dan teveel maaiuren maken of teveel in contact zijn geweest met kleine obstakels in uw tuin. Denk hierbij aan steentjes of takjes. Het ligt er ook aan wat voor soort mesjes u gebruikt. We hebben stalen die gemiddeld 2 maanden meegaan, titanium gecoate mesjes die gemiddeld 3 maanden meegaan en mesjes van Skarp die gemiddeld 2 keer zo lang meegaan als normale mesjes. U kunt gemakkelijk zelf de robotmaaier mesjes vervangen. Dit staat in detail beschreven in de handleiding van uw robotmaaier en is in enkele minuten gedaan. De robotmaaier mesjes zijn met schroefjes bevestigd aan het maaiblok. Gebruik dus een kleine schroevendraaier om de schroefjes los te draaien. Vervang zowel de mesjes als de schroefjes. Nieuwe schroefjes zijn inbegrepen bij aankoop van nieuwe LandXcape LX795 robotmaaier mesjes.

Een gezond gazon

Een net gemaaid gazon is dus alleen mogelijk wanneer de robotmaaier mesjes scherp zijn. De mesjes worden onder andere bot of beschadigd wanneer ze in aanraking komen met klein obstakels. Verwijder kleine steentjes en takjes in uw gazon om uw robotmaaier mesjes zo lang mogelijk te behouden. Onder de robotmaaier kan vuil ontstaan zoals opgehoopt gras en modder. Controleer maandelijks of er zich vuil bevindt onder de robotmaaier en verwijder dit meteen. Wij raden u ook aan om het basisstation schoon te houden. De robotmaaier kan de weg naar het basisstation lastig vinden wanneer dit helemaal vol zit met gras en modder. Houdt hier rekening mee en u kunt weer genieten van een gezond gazon.