skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

LandXcape LX792 robotmaaier mesjes

De LandXcape LX792 robotmaaier maakt gebruik van 3 ronddraaiende mesjes die uw gazon optimaal maaien. De robotmaaier heeft een unieke mulchfunctie die er voor zorgt dat het gras wordt versnippert en een gezonde bodem wordt voor de grond. Dit kan echter alleen wanneer de mesjes scherp blijven. Botte mesjes trekken grassprieten uit de grond waardoor er lelijke plekken in het gazon ontstaan. Vervang de LandXcape LX792 robotmaaier mesjes daarom tijdig, zodat uw gazon altijd optimaal gemaaid kan worden.

Een optimaal maairesultaat

Na langdurig maaien kan het zijn dat er vuil ontstaat onder de robotmaaier. Vuiligheid onder uw robotmaaier zorgt er voor dat uw gazon niet evenredig gemaaid kan worden. Controleer daarom maandelijks de robotmaaier op vuil. Tussen de maaimesjes kan allerlei opgehoopt gras en modder zitten. Zorg dat de robotmaaier uit staat en verwijder het vuil. Wij raden ook aan om het basisstation schoon te maken. Het basisstation kan vol zitten met vuil waardoor de robotmaaier de weg terug niet goed kan vinden. Door de robotmaaier en het basisstation maandelijks schoon te maken voorkomt u deze problemen en kan uw robotmaaier uw gazon optimaal maaien.

De robotmaaier mesjes snel vervangen

Na langdurig maaien raken de robotmaaier mesjes vanzelf beschadigd, waardoor ze vervangen moeten worden. Hoe snel u de mesjes moet vervangen ligt ook aan het soort robotmaaier mesjes. Stalen mesjes gaan normaliter 2 maanden mee. Titanium gecoate mesjes en mesjes van Skarp gaan ongeveer 3 tot 4 maanden mee. Controleer maandelijks de staat van de robotmaaier mesjes om erachter te komen of ze vervangen moeten worden. Het vervangen van de robotmaaier mesjes heeft u zelf in een paar minuten gedaan. In de handleiding van uw robotmaaier staat precies uitgelegd hoe u de robotmaaier mesjes het best kunt vervangen. Bij bestelling van nieuwe LandXcape LX792 robotmaaier mesjes zijn ook schroefjes inbegrepen.