LandXcape LX790i robotmaaier mesjes

De robotmaaier mesjes zijn het belangrijkste onderdeel van een robotmaaier. De LandXcape Lx790i robotmaaier mesjes moeten goed onderhouden worden om een goed maairesultaat te kunnen leveren. Scherpe mesjes zorgen voor een unieke mulchfunctie. Dat betekent dat het gras zo wordt versnippert dat het een goede en voedzame bodem voor de grond wordt. De mesjes kunnen na verloop van tijd bot raken waardoor ze het gras niet goed meer maaien. Als dit gebeurd moeten ze vervangen worden. Het vervangen van de mesjes heeft u zelf in enkele minuten gedaan. Wanneer de mesjes vervangen moeten worden is afhankelijk van de staat van het gazon en de maaiuren die de robotmaaier maakt.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

De soorten robotmaaier mesjes

Wanneer de robotmaaier mesjes vervangen moeten worden, is afhankelijk van het type robotmaaier mesjes dat u heeft. De standaard mesjes zijn het goedkoopst en van massief staal. Deze mesjes gaan gemiddeld 2 maanden mee totdat ze vervangen moeten worden. Verder hebben wij de titanium gecoate mesjes verkrijgbaar. Deze mesjes zijn nog sterker dankzij de titanium coating. Titanium gecoate mesjes gaan gemiddeld 3 maanden mee. Als laatste hebben we de Skarp mesjes. Deze zijn ook titanium gecoat, maar zijn van de hoogste kwaliteit waardoor ze gemiddeld 2x langer meegaan dan de normale mesjes. Robotmaaier-mesjes.nl heeft het exclusieve recht om de Skarp mesjes te verkopen in de Benelux. De staat van uw gazon is ook bepalend voor het behoud van de robotmaaier mesjes. De mesjes beschadigen veel sneller wanneer het gazon vol ligt met steentjes en takjes. De mesjes kunnen zelfs afbreken waardoor er scherpe stukjes staal in uw gazon belanden. Dit is gevaarlijk voor u en mensen om u heen. Daarom is het ontzettend belangrijk om uw robotmaaier mesjes tijdig te vervangen.

Het omwisselen van de maaimesjes

Het vervangen van de LandXcape LX790i robotmaaier mesjes is binnen enkele minuten gedaan. Hoe u de robotmaaier mesjes moet vervangen staat in detail uitgelegd in de handleiding van uw robotmaaier. Zorg er allereerst voor dat uw robotmaaier uitstaat en dat u handschoenen draagt. De mesjes zitten aan het maaiblok bevestigd met schroefjes. U moet de mesjes én schroefjes vervangen.