Robotmaaier mesjes vervangen

Lijkt het erop dat uw robotmaaier kapot is, omdat het resultaat niet meer zo goed is als voorheen? Vaak valt dat mee, maar moeten de mesjes gewoon vervangen worden. Na verloop van tijd zult u merken dat het gras iets minder gelijkmatig gemaaid wordt door uw automatische grasmaaier. Dit is niets uitzonderlijks en betekent dat de mesjes van uw robotmaaier aan vervanging toe zijn. Maar dat klusje is gelukkig snel gedaan.

Heeft u nieuwe mesjes nodig maar weet u niet of u stalen mesjes of titanium gecoate mesjes moet kopen?
De kwaliteit van de mesjes die wij leveren is uitstekend. De kwaliteit is namelijk erg belangrijk, zo voorkomt u dat mesjes snel bot worden of breken. De mesjes die wij leveren zijn aan twee kanten geslepen. Dit geld voor zowel de stalen als de titanium gecoate mesjes. De mesjes zijn dan ook scherper en langer te gebruiken dan enkelvoudig geslepen mesjes.

Zelf vervangen

De mesjes van een robotmaaier zijn gemakkelijk zelf te vervangen. Alles wat u ervoor nodig heeft is een kruiskop schroevendraaier. Zelfs de nieuwe schroefjes zijn bij onze mesjes geleverd. Omdat er redelijk veel druk op de schroeven staat tijdens het gebruik, raden wij aan om zowel de grasmaaier mesjes als de schroeven te vervangen. Dit kunt u gewoon thuis doen en is binnen een kwartiertje te doen.

Wanneer vervangen?

Elke twee tot drie maanden zijn de mesjes van een robotmaaier aan vervanging toe. Dit is gemiddeld zo’n 3 keer per maai seizoen, maar is gelukkig sneller te doen dan de volgende maai beurt. Maar let daarbij wel op dat de nieuwe mesjes vlijmscherp zijn. Wij raden dan ook aan om dit met handschoenen of in alle voorzichtigheid te doen.

Hoe vervangen?

Zoals we al eerder gezegd hebben, is het vervangen van de mesjes uiterst gemakkelijk. Alles wat u nodig heeft is een kruiskop schroevendraaier. U draait uw robotmaaier op z’n kop, waarna de mesjes goed zichtbaar zijn. Deze zijn aan de maaier bevestigd met een schroef per mesje.

We raden aan om deze schroef ook te vervangen. Om deze reden leveren wij de schroefjes bij de mesjes. U draait simpelweg één voor één de schroefjes los en verwijdert de mesjes. Leg deze apart op een plek waar ze direct gevonden kunnen worden, om ongelukken te voorkomen. Als alle mesjes verwijderd zijn, kunt u de nieuwe mesjes bevestigen. Let op, want de nieuwe mesjes zijn natuurlijk nog scherper! Draai de mesjes niet te strak, mocht de robotmaaier een obstakel tegen komen, dan kunnen de mesjes gemakkelijk inklappen en zal een mesje niet afbreken, waardoor u zonder gevaar met blote voeten op het gras kan blijven lopen.

Waarom moeten robotmaaier mesjes vervangen worden?

Dat is een goede vraag! Deze vraag komt dan ook regelmatig voorbij. Het is belangrijk om de mesjes regelmatig te vervangen, maar waarom is dit zo belangrijk? Als de mesjes bot worden kan dit best wel grote gevolgen hebben.

 1. Geen kapotte mesjes op het gras
  Door de mesjes op tijd te vervangen voorkomt u dat ze breken en in het gazon belanden. Deze scherpe delen van de mesjes wilt u natuurlijk niet los in uw gazon hebben liggen.
 2. Een beter maairesultaat van je robotmaaier
  Als alle mesjes tegelijkertijd goed werken dan behoud u het beste maairesultaat. De mesjes blijven zo goed in balans en zorgen ervoor dat de robotmaaier optimaal blijft draaien. Een robotmaaier die uit balans is kan de maaischijf beschadigen en ongelijk gemaaid gazon opleveren.
 3. De robotmaaier gaat langer mee
  Als de robotmaaier uit balans is of maait met slechte mesjes dan kost dit meer kracht voor de maaier om het gras te maaien. De accu en de robotmaaier slijten hierdoor sneller.
 4. Veiligheid
  Veiligheid staat altijd voorop. Gebroken mesjes kunnen gevaarlijke situaties opleveren en zijn dus niet bepaald veilig. U wilt deze mesjes niet in uw voeten krijgen.
 5. Een net gemaaid gazon
  Het is belangrijk dat de robotmaaier goed in balans is en de mesjes scherp zijn. Is dit niet het geval dan wordt het gras niet gelijkmatig gemaaid. Dit levert uitstekende plukken gras op of juist kale plekken in het gazon. 
 6. Minder vaak maaibeurten nodig
  Scherpe mesjes + een goed onderhouden robotmaaier = Net gemaaid gazon. Botte mesjes hakken in het gras, waar scherpe mesjes het gras snijden. Dit is niet goed voor de gezondheid van het gras.
 7. Minder gevoelig voor obstakels
  Obstakels is de grootste reden waarom mesjes sneller slijten dan normaal. Hoe botter het mesjes hoe sneller ze slijten als deze in aanraking komen met obstakels. Ook het afbreken van de mesjes word dan een groter wordend risico.
Gratis verzenden

Bij alle bestellingen in Nederland

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de mesjes of het perimeterdraad.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.