skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad voor Robomow

Perimeterdraad voor Robomow wordt gebruikt voor het aanleggen van de maaizones voor de Robomow robotmaaier. Het wordt ook wel grensdraad of begrenzingsdraad genoemd. Het perimeterdraad voor Robomow is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Wij hebben rollen van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

 

Perimeterdraad

Bent u van plan de tuin uit te breiden? Een nieuwe maaizone aan te leggen? Delen uit te sluiten van het maaigebied? Of is uw perimeterdraad stuk gegaan? Dan kunt u dit gemakkelijk oplossen met behulp van perimeterdraad voor Robomow.

Wat is Perimeterdraad voor Robomow en hoe leg je dit aan?

Perimeterdraad is een draad die langs de rand van het gazon, en rond voorwerpen die beschermd moeten worden, wordt aangelegd. Het draad geeft de grens aan tot waar de robotmaaier mag maaien.

Perimeterdraad voor Robomow aanleggen

Er zijn verschillende manieren om perimeterdraad voor Robomow aan te leggen. Allereerst plaats je het basisstation. Vervolgens ga je de perimeterdraad aanleggen, Deze leg je langs de grens van het gazon. Heb je zachte obstakels in het gazon? Dit zijn obstakels zoals bloembedden, vijvers en kleine boompjes of plantjes. Deze obstakels moet je beschermen door er perimeterdraad omheen te leggen. Hoe dit precies werkt staat in de handleiding van de Robomow. Harde obstakels zoals bomen of palen van 15cm of hoger hoeven niet beschermd te worden. Hier botst de robotmaaier tegenaan en de maaier zal een andere richting kiezen om te gaan maaien.

Perimeterdraad ingraven of bovengronds aanleggen?

Perimeterdraad kan zowel bovengronds als ondergronds aangelegd worden. Wanneer u de perimeterdraad ondergronds legt dan kan dit tot 5 cm diep voor de meeste Robomow robotmaaiers. Graaf hiervoor een sleuf waar de draad in moet komen te liggen. Gaat u de draad bovengronds aanleggen dan heeft u draadpennen nodig. Dit zijn speciale haringen waarmee de draad vastgezet kan worden in de grond. De draad moet om de 50 centimeter vastgezet worden met een draadpen. Dit voorkomt dat de draad kan verschuiven. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van de Robomow.

Draadverbinders en draadpennen

Draadverbinders worden gebruikt om 2 losse stukken perimeterdraad aan elkaar te verbinden. Daarnaast heb je ook draadpennen nodig. Dit zijn een speciaal soort haringen die ervoor zorgen je de draad vast kan zetten in de grond.