skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Perimeterdraad reparatie sets voor Gardena

Op deze pagina vind u alle perimeterdraad reparatie sets voor Gardena en een perimeterdraad kabel tester voor het snel lokaliseren van kabelbreuken.
De perimeterdraad reparatie sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kleine, middel en grote reparatie sets. In alle reparatie sets zit een combinatie van draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.

Waar is het perimeterdraad gebroken?

Om uit te zoeken waar het perimeterdraad kapot is zijn twee methodes. U kunt de draad handmatig controleren. Begin hierbij aan het begin van het perimeterdraad bij het basisstation. Controleer de gehele draad vervolgens goed of er beschadigingen of breuken te zien zijn, en of de draad ergens geknakt is. Om het kapotte deel in de kabel snel te vinden kunt u ook een kabel tester gebruiken. Hiermee spoort u snel en gemakkelijk de plek van de beschadiging op.

De reparatie uitvoeren

Nu de locatie van de breuk gevonden is kunt u beginnen met het uitvoeren van de reparatie. Om te beginnen moet het oude en kapotte deel van de kabel verwijderd worden. Dit doet u door de kabel ruim door te knippen rondom de breuk. Plaats vervolgens een nieuw stuk kabel op de plek van de oude, kapotte kabel. Met een draadverbinder verbind u de oude en de nieuwe draad met elkaar door van elk een uiteinde te pakken en deze in de draadverbinder te steken. Druk het blauwe gedeelte van het blokje nu in om het blokje te verzegelen. Zo word de verbinding tussen de twee kabels gemaakt. Nu de reparatie klaar is controleer u het signaal. Loopt dit weer door de gehele kabel? Dan zet u de draad vast met de draadpennen en kan uw Gardena robotmaaier weer verder maaien.