Het maai seizoen is weer begonnen

Yes, nu is het echt zo ver. Het maai seizoen is echt weer aan de gang. De bloemen zijn in bloei. En het gras groeit weer als kool. Dat betekent dat het echt tijd is om die maaier terug op het gras te zetten. Dus als u dat nog niet gedaan heeft, moet u dat toch maar snel doen. Maar daar willen wij best wel een handje bij helpen.

Continue reading Het maai seizoen is weer begonnen

Is uw robotmaaier klaar voor het voorjaar?

Voorjaarsbeurt robotmaaiers

Het wordt veelal aangeraden om in het najaar te doen, maar we snappen dat u er gewoon geen tijd voor had. De jaarlijkse grote beurt van uw robotmaaier. Eerlijk is eerlijk. Vorig jaar werd het ook snel koud. En met die sneeuw was het geen pretje om de grote beurt te doen. Maar nu het weer voorjaar wordt, is het toch echt nodig. Een beurt laten doen kan al snel in de kosten oplopen, dus dat raden we af. Gelukkig is het erg makkelijk om zelf te doen. En wij vertellen u graag hoe u dat kan doen.

De beurt

Zo’n voorjaarsbeurt heeft een aantal punten die belangrijk zijn om te doen. En wij hebben ze even op een rijtje gezet. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor u.

  • De robotmaaier schoonmaken
  • Mesjes vervangen
  • Nieuwste software installeren
  • Accu controleren

De grote schoonmaak van de machine gaat gepaard met een check. Zitten er scheurtjes of hele diepe krassen? Dan is het verstandig om daar op te letten gedurende het jaar. Vooral het onderstel is belangrijk om goed schoon te krijgen, dit is immers het draaiende gedeelte. En daarmee is het ook het gedeelte wat het meeste te lijden heeft. Dat schoonmaken dus is erg simpel met een borstel te doen. Dus daar zit het probleem niet.

Wij vervangen zelf altijd onze eigen mesjes, omdat het erg eenvoudig is. Lees onze blog over het vervangen van robotmaaier mesjes voor de instructies. Want u kunt ook gewoon de mesjes zelf vervangen.

De software ligt iets minder gemakkelijk. Elke machine heeft een andere software en dus een andere update. Maar de fabrikanten maken het u ook niet te lastig hoor. Dus raden wij aan om uw robotmaaier model op te zoeken in een zoekmachine zoals Google. Zet het woord “update” achter uw model in de zoekbalk en dan wijst de rest zich vanzelf uit. Ook vertellen de meeste fabrikanten hoe u uw accu kunt checken. Dus dat hoeft ook geen probleem te zijn.

Gefeliciteerd. U heeft zojuist tot wel 200 euro bespaard!

Een nieuw maaiseizoen

De robotmaaiers mogen al bijna weer het gazon op! Het is weer flink gaan dooien, de pollen beginnen weer op te spelen en de sneeuw van afgelopen winter lijkt toch echt verdwenen te zijn. Dat betekent dat het gras ook weer begint te groeien. We raden aan om uw gazon een verticuteer- en mestbehandeling geven. Daarna is het verstandig om het gras even laten. Het is natuurlijk belangrijk om het seizoen met een gezond gazon te beginnen.

Hoe te beginnen met een nieuw seizoen voor uw robotmaaier

Met een nieuw maaiseizoen komt natuurlijk een hoop werk. Jammer genoeg ontkomt u daar niet aan met een robotmaaier. Het jaarlijkse onderhoud moet gebeuren, maar dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het is wel verstandig om te beginnen met een goede beurt. Daarmee bedoelen we een goede schoonmaak van het onderstel. Dat is gemakkelijk te doen met een borstel. Stukken die u niet zomaar weg krijgt kunt u eventueel met een vochtige doek proberen schoon te krijgen. Maar teveel water is nooit goed voor een machine.

Nieuwe mesjes voor de robotmaaier

Naast een goede schoonmaak is een nieuw seizoen een goed moment voor nieuwe mesjes. Zo kunt u het jaar fris beginnen en is het gemakkelijker om bij te houden wanneer er weer nieuwe mesjes nodig zijn. Schrijf dat overigens direct in uw kalender, dat maakt het nog gemakkelijker. Wij checken zelf onze robotmaaiers ook op eventuele gebruikssporen. Zo is het makkelijker om te zien of alles goed loopt over het jaar heen.

Dan blijft nu nog de eeuwige vraag over: wanneer moet de robotmaaier weer het gras op? Natuurlijk kunnen we niet zomaar zeggen dat het op een bepaalde datum  moet gebeuren. Maar meestal moet het gras rond april weer gemaaid worden. Maar houdt er dan wel rekening mee dat het gras veel mooier wordt gemaaid als het droog is.

Help! Mijn mesjes robotmaaier mesjes slijten te snel

Elke twee of drie maanden kapot? Nou dat is niet zo’n groot probleem. Die mesjes worden constant gebruikt op volle toeren, dus na drie maanden zijn ze echt aan het einde van hun leven. Maar zijn ze sneller kapot? Dan is er wellicht iets anders aan de hand. Dat is gemakkelijk te merken doordat er mesjes vaker afbreken, of doordat het gras oneven gemaaid wordt.

Wat zijn de gevolgen?

Er zijn veel gevolgen van mesjes die te snel kapot gaan. Zo kunnen kapotte messen op het gras belanden. Maar kapotte mesjes kunnen er ook voor zorgen dat het gras slecht gemaaid wordt. Dan steken er grassprietjes uit het gazon of zijn delen slecht gemaaid. Het gras ziet er dan niet meer zo goed uit. Dat was natuurlijk niet de bedoeling van die robotmaaier. Gebroken deeltjes van de messen kunnen in de robotmaaier zelf terecht komen. Dit kan als gevolg hebben dat de machine kapot gaat.

Hoe kan ik dit oplossen?

Gelukkig is het aardig makkelijk op te lossen. Er zijn meerdere mogelijke problemen. Door het probleem te lokaliseren, kunt u ook het probleem vinden. Is het probleem bijvoorbeeld dat de messen er in het geheel vanaf trillen, dan zitten de mesjes niet stevig genoeg vast. De oplossing is dan om de mesjes beter vast te zetten.
Maar breken de mesjes te snel af, dan zitten ze te strak vast. Een mesje heeft een beetje beweegruimte nodig. Mocht er dan een obstakel in het gras zitten, dan kan het mesje gewoon inklappen. Bij een obstakel moet u denken aan kleine balletjes, of zelfs takken, appels en dergelijken. De messen moeten dus wel redelijk goed vast zitten, maar niet te strak.

Een ander probleem is wellicht dat de mesjes te snel afbreken, ook dat kan komen door de obstakels in het gras. De meeste robotmaaiers zijn daar heel erg gevoelig voor. Dan is het verstandig om het gazon leeg te ruimen voordat de maaier er overheen gaat.

7 X waarom robotmaaiermesjes vervangen moeten worden

Waarom moeten robotmaaier mesjes vervangen worden?

Goede vraag! Dat is er een die we wel vaker gekregen hebben. Om deze reden hebben we het even haarfijn uitgelegd. Het is belangrijk om de mesjes op tijd te vervangen. Ja, maar waarom dan? Nou, de messen zijn wat botter geworden. Dat kan best wel grote gevolgen hebben. Deze hebben we eventjes uitgelegd. Wel zo gemakkelijk voor u. Continue reading 7 X waarom robotmaaiermesjes vervangen moeten worden

titanium gecoate mesjes voor Husqvarna automower, worx landroid en gardena

Titanium gecoate mesjes voor Husqvarna Automower, Worx landroid en Gardena

Titanium gecoate messen voor Husqvarna Automower, Worx Landroid en Gardena robotmaaier

We hebben iets nieuws voor u: Titanium gecoate mesjes. Deze mesjes zijn nog steviger, waardoor ze langer mee gaan. Sterker nog: wij gebruiken ze zelf ook. Maar omdat ze moeilijk aan te komen waren, besloten we het zelf maar te doen. Continue reading Titanium gecoate mesjes voor Husqvarna Automower, Worx landroid en Gardena

Geen omkijken naar een robotmaaier

Robotmaaiers zijn uiterst handig en maken het leven nét even iets gemakzuchtiger. Natuurlijk moeten de mesjes wel een keer in de zoveel tijd vervangen worden, maar dat is zo gepiept! Sterker nog, dat kun je gewoon zelf doen! Bestel de mesjes online en de volgende werkdag liggen ze in uw brievenbus. Handiger kan het eigenlijk niet. Zelfs het vervangen is geen probleem.f

 

Continue reading Geen omkijken naar een robotmaaier

robotmaaier mesjes vervangen

Robotmaaier mesjes vervangen

Lijkt het erop dat uw robotmaaier kapot is, omdat het resultaat niet meer zo goed is als voorheen? Vaak valt dat mee, maar moeten de mesjes gewoon vervangen worden. Na verloop van tijd zult u merken dat het gras iets minder gelijkmatig gemaaid wordt door uw automatische grasmaaier. Dit is niets uitzonderlijks en betekent dat de mesjes van uw robotmaaier aan vervanging toe zijn. Maar dat klusje is gelukkig snel gedaan.

Continue reading Robotmaaier mesjes vervangen

Kwaliteit robotmaaier mesjes

De kwaliteit van de mesjes van robotmaaiers die wij leveren is uitstekend. Want kwaliteit van robotmaaier mesjes is belangrijk voor ons. Een robotmaaier komt soms een obstakel tegen op het gras. Dan is er een kans dat een van de mesjes afbreekt. Dit is al gemakkelijk te voorkomen door mesjes van een goede kwaliteit te kopen. Maar ook door de mesjes niet te strak te bevestigen.

Continue reading Kwaliteit robotmaaier mesjes

Robotmaaier onderhoud

Een robotmaaier zorgt voor alle gemak, maar ook zo’n gemak moet onderhouden worden. Het grootste “werk” zijn de mesjes, die eens in de twee maanden aan een vervanging toe zijn. Deze mesjes zijn natuurlijk gevoeliger voor slijtage, omdat ze volop gebruikt worden. Hoe precies werkt dat robotmaaier onderhoud? Dat leggen wij even uit.

 

Continue reading Robotmaaier onderhoud

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen in Nederland

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de mesjes of het perimeterdraad.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.