skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Titanium gecoate of stalen mesjes voor een robotmaaier?

We krijgen de laatste tijd steeds dezelfde vraag.  Wat is  nou precies het verschil is tussen titanium gecoate en stalen robotmaaier mesjes? En we kunnen ons wel voorstellen dat het lastig is. Dus we vonden het belangrijk om dat toch maar haarfijn uit te leggen. Zo weet u ook waar u aan toe bent.

Er zijn meerdere soorten messen. Wij verkopen zelf drie van deze soorten. We hebben ervoor gekozen om deze drie soorten messen te verkopen. De reden hiervoor is dat deze de meest gebruikte zijn. We gebruiken zelf ook de mesjes die we verkopen. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van ons eigen product. Dat willen we dan ook graag met u delen.

Stalen messen

De meest standaard messen zijn de stalen messen. Deze worden op grote schaal door heel Nederland verkocht. Dit soort mesjes hebben standaard een dikte van 0.6 millimeter. Dat betekent dat ze een standaard dikte hebben. Over het algemeen zijn deze messen prima hoor. Ze gaan tot ongeveer twee maanden mee, waarna de kans op breken groter wordt. Omdat wij die mogelijkheid willen voorkomen raden wij aan om deze messen altijd na 2 maanden te vervangen.

Titanium gecoate messen

Deze derde soort hebben wij maar van een aantal merken in onze collectie. Ze zijn ook wat lastiger om aan te komen. Maar wij zijn overtuigd. Dus hebben we ze zelf ook onder onze robotmaaier gedaan. Deze messen zijn ook 0.6 millimeter dik, dus dat is het verschil niet. Maar ze zijn scherper. En ze blijven langer scherp. Dat vooral vonden wij zo interessant. Toch vervangen wij deze mesjes ook na drie maanden. Dit is meer uit voorzorg, omdat we echt willen voorkomen dat de mesjes breken. Dus uit voorzorg raden wij aan om dat ook altijd te doen. Dit is onze complete collectie van titanium gecoate mesjes.