Het maai seizoen is weer begonnen

Yes, nu is het echt zo ver. Het maai seizoen is echt weer aan de gang. De bloemen zijn in bloei. En het gras groeit weer als kool. Dat betekent dat het echt tijd is om die maaier terug op het gras te zetten. Dus als u dat nog niet gedaan heeft, moet u dat toch maar snel doen. Maar daar willen wij best wel een handje bij helpen.

De voorjaarsbeurt

Zoals alles heeft ook een robotmaaier een voorjaarsschoonmaak nodig. Dat klinkt heel wat lastiger dan het is. Maar een aantal goede aanwijzingen kan nooit kwaad. Daarom willen wij nogmaals uitleggen hoe het allemaal moet. Er zijn een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden.

Nieuwe mesjes voor de robotmaaier

Naast een goede schoonmaak is een nieuw seizoen een goed moment voor nieuwe mesjes. Zo kunt u het jaar fris beginnen en is het gemakkelijker om bij te houden wanneer er weer nieuwe mesjes nodig zijn. Schrijf dat overigens direct in uw kalender, dat maakt het nog gemakkelijker. Wij checken zelf onze robotmaaiers ook op eventuele gebruikssporen. Zo is het makkelijker om te zien of alles goed loopt over het jaar heen.

De beurt

Zo’n voorjaarsbeurt heeft een aantal punten die belangrijk zijn om te doen. En wij hebben ze even op een rijtje gezet. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor u.

  • De robotmaaier schoonmaken
  • Mesjes vervangen
  • Nieuwste software installeren
  • Accu controleren

De grote schoonmaak van de machine gaat gepaard met een check. Zitten er scheurtjes of hele diepe krassen? Dan is het verstandig om daar op te letten gedurende het jaar. Vooral het onderstel is belangrijk om goed schoon te krijgen, dit is immers het draaiende gedeelte. En daarmee is het ook het gedeelte wat het meeste te lijden heeft. Dat schoonmaken dus is erg simpel met een borstel te doen. Dus daar zit het probleem niet.

Wij vervangen zelf altijd onze eigen mesjes, omdat het erg eenvoudig is. Lees onze blog over het vervangen van robotmaaier mesjes voor de instructies. Want u kunt ook gewoon de mesjes zelf vervangen.

De software ligt iets minder gemakkelijk. Elke machine heeft een andere software en dus een andere update. Maar de fabrikanten maken het u ook niet te lastig hoor. Dus raden wij aan om uw robotmaaier model op te zoeken in een zoekmachine zoals Google. Zet het woord “update” achter uw model in de zoekbalk en dan wijst de rest zich vanzelf uit. Ook vertellen de meeste fabrikanten hoe u uw accu kunt checken. Dus dat hoeft ook geen probleem te zijn.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen in Nederland

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de mesjes of het perimeterdraad.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.