skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Is uw robotmaaier klaar voor het voorjaar?

Voorjaarsbeurt robotmaaiers

Het wordt veelal aangeraden om in het najaar te doen, maar we snappen dat u er gewoon geen tijd voor had. De jaarlijkse grote beurt van uw robotmaaier. Eerlijk is eerlijk. Vorig jaar werd het ook snel koud. En met die sneeuw was het geen pretje om de grote beurt te doen. Maar nu het weer voorjaar wordt, is het toch echt nodig. Een beurt laten doen kan al snel in de kosten oplopen, dus dat raden we af. Gelukkig is het erg makkelijk om zelf te doen. En wij vertellen u graag hoe u dat kan doen.

De beurt

Zo’n voorjaarsbeurt heeft een aantal punten die belangrijk zijn om te doen. En wij hebben ze even op een rijtje gezet. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor u.

  • De robotmaaier schoonmaken
  • Mesjes vervangen
  • Nieuwste software installeren
  • Accu controleren

De grote schoonmaak van de machine gaat gepaard met een check. Zitten er scheurtjes of hele diepe krassen? Dan is het verstandig om daar op te letten gedurende het jaar. Vooral het onderstel is belangrijk om goed schoon te krijgen, dit is immers het draaiende gedeelte. En daarmee is het ook het gedeelte wat het meeste te lijden heeft. Dat schoonmaken dus is erg simpel met een borstel te doen. Dus daar zit het probleem niet.

Wij vervangen zelf altijd onze eigen mesjes, omdat het erg eenvoudig is. Lees onze blog over het vervangen van robotmaaier mesjes voor de instructies. Want u kunt ook gewoon de mesjes zelf vervangen.

De software ligt iets minder gemakkelijk. Elke machine heeft een andere software en dus een andere update. Maar de fabrikanten maken het u ook niet te lastig hoor. Dus raden wij aan om uw robotmaaier model op te zoeken in een zoekmachine zoals Google. Zet het woord “update” achter uw model in de zoekbalk en dan wijst de rest zich vanzelf uit. Ook vertellen de meeste fabrikanten hoe u uw accu kunt checken. Dus dat hoeft ook geen probleem te zijn.

Gefeliciteerd. U heeft zojuist tot wel 200 euro bespaard!