skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Een nieuw maaiseizoen

De robotmaaiers mogen al bijna weer het gazon op! Het is weer flink gaan dooien, de pollen beginnen weer op te spelen en de sneeuw van afgelopen winter lijkt toch echt verdwenen te zijn. Dat betekent dat het gras ook weer begint te groeien. We raden aan om uw gazon een verticuteer- en mestbehandeling geven. Daarna is het verstandig om het gras even laten. Het is natuurlijk belangrijk om het seizoen met een gezond gazon te beginnen.

Hoe te beginnen met een nieuw seizoen voor uw robotmaaier

Met een nieuw maaiseizoen komt natuurlijk een hoop werk. Jammer genoeg ontkomt u daar niet aan met een robotmaaier. Het jaarlijkse onderhoud moet gebeuren, maar dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het is wel verstandig om te beginnen met een goede beurt. Daarmee bedoelen we een goede schoonmaak van het onderstel. Dat is gemakkelijk te doen met een borstel. Stukken die u niet zomaar weg krijgt kunt u eventueel met een vochtige doek proberen schoon te krijgen. Maar teveel water is nooit goed voor een machine.

Nieuwe mesjes voor de robotmaaier

Naast een goede schoonmaak is een nieuw seizoen een goed moment voor nieuwe mesjes. Zo kunt u het jaar fris beginnen en is het gemakkelijker om bij te houden wanneer er weer nieuwe mesjes nodig zijn. Schrijf dat overigens direct in uw kalender, dat maakt het nog gemakkelijker. Wij checken zelf onze robotmaaiers ook op eventuele gebruikssporen. Zo is het makkelijker om te zien of alles goed loopt over het jaar heen.

Dan blijft nu nog de eeuwige vraag over: wanneer moet de robotmaaier weer het gras op? Natuurlijk kunnen we niet zomaar zeggen dat het op een bepaalde datum  moet gebeuren. Maar meestal moet het gras rond april weer gemaaid worden. Maar houdt er dan wel rekening mee dat het gras veel mooier wordt gemaaid als het droog is.