skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Help! Mijn mesjes robotmaaier mesjes slijten te snel

Elke twee of drie maanden kapot? Nou dat is niet zo’n groot probleem. Die mesjes worden constant gebruikt op volle toeren, dus na drie maanden zijn ze echt aan het einde van hun leven. Maar zijn ze sneller kapot? Dan is er wellicht iets anders aan de hand. Dat is gemakkelijk te merken doordat er mesjes vaker afbreken, of doordat het gras oneven gemaaid wordt.

Wat zijn de gevolgen?

Er zijn veel gevolgen van mesjes die te snel kapot gaan. Zo kunnen kapotte messen op het gras belanden. Maar kapotte mesjes kunnen er ook voor zorgen dat het gras slecht gemaaid wordt. Dan steken er grassprietjes uit het gazon of zijn delen slecht gemaaid. Het gras ziet er dan niet meer zo goed uit. Dat was natuurlijk niet de bedoeling van die robotmaaier. Gebroken deeltjes van de messen kunnen in de robotmaaier zelf terecht komen. Dit kan als gevolg hebben dat de machine kapot gaat.

Hoe kan ik dit oplossen?

Gelukkig is het aardig makkelijk op te lossen. Er zijn meerdere mogelijke problemen. Door het probleem te lokaliseren, kunt u ook het probleem vinden. Is het probleem bijvoorbeeld dat de messen er in het geheel vanaf trillen, dan zitten de mesjes niet stevig genoeg vast. De oplossing is dan om de mesjes beter vast te zetten.
Maar breken de mesjes te snel af, dan zitten ze te strak vast. Een mesje heeft een beetje beweegruimte nodig. Mocht er dan een obstakel in het gras zitten, dan kan het mesje gewoon inklappen. Bij een obstakel moet u denken aan kleine balletjes, of zelfs takken, appels en dergelijken. De messen moeten dus wel redelijk goed vast zitten, maar niet te strak.

Een ander probleem is wellicht dat de mesjes te snel afbreken, ook dat kan komen door de obstakels in het gras. De meeste robotmaaiers zijn daar heel erg gevoelig voor. Dan is het verstandig om het gazon leeg te ruimen voordat de maaier er overheen gaat.