skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

7 X waarom robotmaaiermesjes vervangen moeten worden

Waarom moeten robotmaaier mesjes vervangen worden?

Goede vraag! Dat is er een die we wel vaker gekregen hebben. Om deze reden hebben we het even haarfijn uitgelegd. Het is belangrijk om de mesjes op tijd te vervangen. Ja, maar waarom dan? Nou, de messen zijn wat botter geworden. Dat kan best wel grote gevolgen hebben. Deze hebben we eventjes uitgelegd. Wel zo gemakkelijk voor u.

1. Geen kapotte mesjes op het gras

Door de messen op tijd te vervangen voorkomt u dat de mesjes op het gras belanden. Kapotte mesjes op het gras betekent scherpe onderdelen op het gras. Dat is een hoop zoekwerk, om kapotte onderdelen op het gazon terug te vinden. Robotmaaier mesjes vervangen is gemakkelijk genoeg om dit te voorkomen.

2. Betere resultaten van je robotmaaier

Als alle messen synchroon werken, behaalt uw robotmaaier het optimale resultaat. Dat komt doordat ze dan in balans zijn, mist er een mesje, of is deze half afgebroken, dan is de balans weg. Dit betekent dat het gras niet evenredig gemaaid zal worden. Dus met goede en scherpe mesjes zijn de resultaten aanzienlijk beter.

3. Robotmaaier die langer mee gaat

Een robotmaaier die niet in balans is gaat heel wat minder lang mee. Dan heeft deze sneller reparatiebeurten nodig. En in ergste gevallen zelfs vervangen. Dat is nogal zonde, omdat het dure apparaten zijn. Wij zijn er mee eens dat die apparaten dan gewoon goed moeten werken. Met nieuwe messen is de kans dat mesjes breken ook heel wat kleiner. Die gebroken onderdelen kunnen in de maaier belanden. Dit heeft wellicht catastrofale gevolgen.

4. Veiligheid!

Veiligheid boven alles! Dat vinden wij nou ook. En gebroken mesjes zijn nou niet bepaald veilig. Sterker nog, gebroken mesjes die op het gras belanden kunnen hartstikke gevaarlijk zijn. Wat nou als iemand erin stapt? U snapt het idee.

5. Een netjes gazon

We hebben het al even gehad over een evenredig gemaaid gazon. Maar die kleine stukjes die uitsteken zijn ook niet bepaald een mooi gezicht. Het was de bedoeling dat het gras er juist netjes bij zou liggen. Dat was ook wel zo, op het begin. Maar in vergelijking met eerst valt dat nu wat tegen. Niet zo gek allemaal hoor. Dat is nou precies wat er gebeurt is doordat de mesjes wat botter zijn.

6. Minder vaak maai beurten nodig

Dit is een gemakkelijke rekensom: scherpe mesjes + goede robotmaaier = een goed gemaaid gras. Botte mesjes + goede robotmaaier = niet zo goed gras. Dus dat is erg makkelijk hè. De reden? Botte mesjes snijden niet maar hakken hun weg door het gras heen. Dat is nou niet bepaald goed voor het gras. Daarnaast worden zo stukken gras overgeslagen.

7. Minder gevoeligheid voor obstakels

Nieuwere mesjes zijn simpelweg minder gevoelig voor obstakels. Deze obstakels zijn reden nummer 1 waarom de mesjes slijten, maar door op tijd nieuwe mesjes te kopen gaat het langer mee. Robotmaaier mesjes vervangen is dus belangrijk.