skip to Main Content
Gratis verzending Contact
  • Gratis verzenden NL
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice
Robotmaaier Mesjes Vervangen

Robotmaaier mesjes vervangen

Lijkt het erop dat uw robotmaaier kapot is, omdat het resultaat niet meer zo goed is als voorheen? Vaak valt dat mee, maar moeten de mesjes gewoon vervangen worden. Na verloop van tijd zult u merken dat het gras iets minder gelijkmatig gemaaid wordt door uw automatische grasmaaier. Dit is niets uitzonderlijks en betekent dat de mesjes van uw robotmaaier aan vervanging toe zijn. Maar dat klusje is gelukkig snel gedaan.

Zelf vervangen

De mesjes van een robotmaaier zijn gemakkelijk zelf te vervangen. Alles wat u ervoor nodig heeft is een kruiskop schroevendraaier. Zelfs de nieuwe schroefjes zijn bij onze mesjes geleverd. Omdat er redelijk veel druk op de schroeven staat tijdens het gebruik, raden wij aan om zowel de grasmaaier mesjes als de schroeven te vervangen. Dit kunt u gewoon thuis doen en is binnen een kwartiertje te doen.

Wanneer vervangen?

Elke twee tot drie maanden zijn de mesjes van een robotmaaier aan vervanging toe. Dit is gemiddeld zo’n 3 keer per maai seizoen, maar is gelukkig sneller te doen dan de volgende maai beurt. Maar let daarbij wel op dat de nieuwe mesjes vlijmscherp zijn. Wij raden dan ook aan om dit met handschoenen of in alle voorzichtigheid te doen.

Hoe vervangen?

Zoals we al eerder gezegd hebben, is het vervangen van de mesjes uiterst gemakkelijk. Alles wat u nodig heeft is een kruiskop schroevendraaier. U draait uw robotmaaier op z’n kop, waarna de mesjes goed zichtbaar zijn. Deze zijn aan de maaier bevestigd met een schroef per mesje.

We raden aan om deze schroef ook te vervangen. Om deze reden leveren wij de schroefjes bij de mesjes. U draait simpelweg één voor één de schroefjes los en verwijdert de mesjes. Leg deze apart op een plek waar ze direct gevonden kunnen worden, om ongelukken te voorkomen. Als alle mesjes verwijderd zijn, kunt u de nieuwe mesjes bevestigen. Let op, want de nieuwe mesjes zijn natuurlijk nog scherper! Draai de mesjes niet te strak, mocht de robotmaaier een obstakel tegen komen, dan kunnen de mesjes gemakkelijk inklappen en zal een mesje niet afbreken, waardoor u zonder gevaar met blote voeten op het gras kan blijven lopen.