skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Gratis verzenden NL+BE
  • Voor 16.00u besteld, morgen in huis
  • Topkwaliteit messen
  • Chatservice

Verschil tussen robotmaaier mesjes

We snappen dat het allemaal best wel verwarrend kan zijn. De ene mesjes zijn de ander niet. Maar welke soort robotmaaier mesjes zijn nou geschikt voor het apparaat dat u heeft? Gelukkig werkt het zo goed als altijd per merk. Alle modellen van een specifiek merk maken gebruik van dezelfde soort mesjes.

Een en dezelfde

Er is natuurlijk een hoop te vinden over deze mesjes. Maar het verschil is niet altijd duidelijk. Soms zijn de mesjes van de ene variant veel duurder dan de mesjes van een ander, maar een verschil is niet te zien. Sterker nog: Gardena, Honda Miimo en Worx Landroid robotmaaiers maken gebruik van identieke mesjes!

Andere merken maken echter gebruik van verschillende soorten mesjes, maar ook deze zijn gemakkelijk te vinden en net zo makkelijk te bestellen. Natuurlijk zit er verschil in kwaliteit tussen robotmaaier messen. Wij zijn zelf gek op goede kwaliteit en testen en hebben daarom onze aanraders geselecteerd, want een goed begin is het halve werk.

Titanium of staal

Er zit ook weer verschil tussen het materiaal van de robotmaaiers. Daarnaast hebben de mesjes ook nog verschillende kleuren. Dat komt omdat er verschillende mesjes zijn. Sommige mesjes zijn van staal. Deze gaan tot ongeveer twee maanden mee. De tweede soort mesjes zijn met een titanium coating. Deze gaan wat langer mee. De derde soort mesjes zijn geheel van titanium. Dat betekent dat ze nog steviger zijn. Deze messen zijn te herkennen aan hun gele kleur.

Wij raden altijd aan om de sterkste van hun soort te nemen. Dus mocht het mogelijk zijn, neem dan de titanium versie. Wij zelf werken altijd met deze soort messen. Gewoon omdat het veel prettiger is. Dus wij doen ook ons best om zo veel mogelijk van dit soort mesjes in te slaan.